Az épület

Az apartman épület főbb jellemzői

Az apartmanház tájba illő, mégis a kor szellemét tükröző, döntően természetes anyagokat felhasználó és a legkorszerűbb fűtés és világítás technikai eszközöket használó nyaraló komplexuma lesz.

Azon kívül, hogy törekedtünk a friss és természetes kisugárzás megteremtésére a „természet lágy ölén”, egyben nem feledkeztünk meg, sőt nagy hangsúlyt helyeztünk a megújuló energia hasznosító berendezések minél szélesebb körű beépítésére. A levegő hőszivattyúk és a napkollektorok szerves részeit alkotják az eladó apartmanháznak.

Aki ide jön lakni, vagy csak egy apartmant bérelni, az a legteljesebb szellemi és fizikai felfrissülésben részesül, úgy hogy nem csak a kertes/teraszos apartmanját élvezi a Balaton vízpartján, hanem az épülethez tartozó több funkciós wellness központot is.  Mindezt úgy, hogy a környezetvédelmi és az energia racionalizálási szempontokat messzemenően figyelembe vesszük. Ez egyben azt is eredményezi, hogy a fenntartási költségek a növekedő energia árak mellett sokkal inkább kordában tarthatók

 Az épület együttes 3 részből áll

  • Apartmanok
  • Wellness központ
  • Sport eszköz/horgász felszerelés tárolók

 Az apartmanok jellemzői

Az apartmanok tájolása Déli,  illetve Dél-nyugati-i, a Balaton irányába. Az emeleti és a penthouse apartmanok balatoni panorámásak, a földszintiek belső kertre, illetve a buja, ősfás természetvédelmi erdőségre néznek.

 Az apartmanok közül a kisebbek 23-27 m2, a nagyobbak 29-35 m2 alapterületűek és így akár 56-65 m2 nagyságú apartmanok is kialakíthatók. Az apartmanok alapterületébe az apartmanon belül kialakított válaszfalak beleszámítanak. Valamennyi apartman egységhez  tartozik terasz, vagy erkély, ezek általában 7-9 m2-ek, egyes penthouse jellegű apartmanokhoz viszont 25-60 m2 terasz tartozik. A   földszinti egységek – 2 db kivételével -  20-50  m2  kizárólagos használatú kert résszel rendelkeznek.

 Az apartman egységek belső kialakítása szoba,  közlekedő, fürdő. Valamennyi apartmanban  kialakításra kerül egy egybenyíló „amerikai” konyha (mosogató, főzőlap, hűtő, elszívó, konyhaszekrény). Mindegyik apartman egyedi közmű méréssel van felszerelve. Az apartmanok télen/nyáron használhatóak, korszerű fűtő és klima berendezéssel felszereltek és egyben egyedi szabályozással bírnak. Az alacsony üzemeltetési ktg-ek és a megújuló energiák maximális hasznosítása  érdekében a HMV előállítása részben napkollektorokkal, a hűtés és fűtés pedig levegő-víz hőcserélőkkel történik. Az épület közösségi területeinek megvilágítása napelemekkel nyert energiából kerül biztosításra. Az apartmanokhoz 15 m2 területű közös tároló tartozik. További tároló terület az üzemeltetőtől bérelhető.

Valamennyi eladó apartman egységhez  tartozik egy db saját parkoló hely a 354/18.  Hrsz ingatlanon, opcionálisan   további parkolóhelyek vásárolhatóak.

Valamennyi eladó apartmanhoz tartozik elsőbbségi hajóhely bérleti jog a kikötőben. Ennek keretében a bérleti jog tulajdonosa az apartmanházhoz legközelebb eső  kikötő helyekre elsőbbséget élveznek  a külső bérlőkkel szemben.

Az apartmanoktól és a wellness központból a kikötő (LYC) könnyen  megközelíthető lesz egy különlegesen kialakított, mozgatható gyalogos hídon keresztül.  Az apartmanház lakói a kikötő közforgalmú területeit belépő nélkül látogathatják, valamint a kikötő szolgáltatásait a  hajóhely-bérlőkkel azonos feltételek mellett vehetik  igénybe.  Ezek jelenleg, sportpályák, strand terület, étterem ( lsd  Miért Ide).

Tekintse meg eladó apartmanjaink listáját