Miért ide?

Mit nyújt ma a Laguna Yacht Club és milyen terveink vannak.

 Ma az LYC egy sok évtizedes múltra visszatekintő és hagyományokkal rendelkező balatonfűzfői kikötő, amely az elmúlt évek során jelentős mértékben korszerűsödött.  A környezet az adott. Ősfák, hatalmas zöld felület, hosszú vízpart, csönd és nyugalom. Itt minden feltétel meg van ahhoz, hogy egy 117 férőhelyes (plusz 35 szárazföldi hajótárolási kapacitással bíró), jól felszerelt vitorlás kikötőt működtessünk.

  • A több évtizedes múltra visszatekintő vitorlás egyesületünk a sportos vitorlázásnak, a versenyeknek és a nyári táboroztatásoknak a meghatározó pillére.
  • A szintén hosszú évtizedes múltra visszatekintő horgász egyesületünk keretein belül sok száz horgász barátunk élvezheti az idilli horgász körülményeket. Külön horgász stégekkel, érintetlen, természetes partszakasszal, horgász csónakoknak fenntartott kikötőhelyekkel minden horgász álma a Laguna Yacht Club.
  • A windsurf szerelmesei is megvetették lábukat a kikötőnkben. A Magyar Szörf Akadémai (MSZA) amely szörf egyesületünk -több olimpikon és országos bajnok edzőjével – egy meghatározó központja a balatoni szörfös életnek. Sok nyári táborozásnak és versenynek adunk otthont és túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a hazai szörfös utánpótlás egyik bölcsője is az MSZA.
  • Az enni vágyóknak sem kell a club kerítésein kívülre tekinteniük. A Bárka Bisztró egy kerthelységes, Balatonra néző, 65 férőhelyes könnyed  bisztró/étterem. Változatos étkeivel kényezteti a vízről vissza tért, vagy kifejezetten csak étkezési céllal ide tért vendégeinket.
  • Akinek a vitorlázás, szörfözés és horgászat mellett marad még energiája, az levezetheti azt a Balatonra néző, korszerű, verseny kiírásnak megfelelő strand röplabda pályán. De ha valaki focizni szeretne, annak is megtaláljuk a füves pálya helyet.
  • Amennyiben a kedves vendég nem egy hajón, hanem inkább szárazföldön szeretne aludni, akkor választhatja a korszerűen kialakított, fürdőszobás,  összesen 12 férőhelyes, apartmanjainkból, vagy ha csak egy ágyra van szüksége, akkor ott van a 80 éves, műemlék jellegű hangárban 44, amelyből szabadon választhat.
  • Végül pedig ha valaki igazán otthon akar aludni és magával hozza a házát, vagyis a lakókocsiját, rájuk is gondoltunk az ősfás parkban kialakított lakókocsi parkkal.

 Reméljük, hogy sikerült megválaszolnunk, hogy miért ide kell jönni azoknak, akik mind erre vágynak és ebbe a környezetbe szívesen vásárolnának egy kisebb vagy nagyobb balatoni közvetlen vízparti apartmant vagy nyaralót.

Jövőbeli terveink

A jelenlegi szolgáltatásaink és az apartmanház fejlesztés kiváló alapot nyújt a jövőbeli növekedéshez és fejlődéshez.

A laguna kikötő keleti oldalán, a mintegy 10 hektáros területen egy világszínvonalú, ötcsillagos Laguna Villa Parkot fogunk megvalósítani. Az egyediségét az nyújtja majd, hogy mind a 35 villa egy belső laguna/tó partján helyezkedik el, úgy hogy a kedves villa tulajdonos a háza előtt köthet ki a hajójával.

Ezen fejlesztéssel párhuzamosan kialakítunk majd egy wellness, sportpálya és éttermi komplexumot. S ha mindez megvalósul, akkor nyugodtan elmondhatjuk magunkról, hogy az észak Balaton egy meghatározó központja lettünk, ahol „paradicsomi állapotok” között lehet vitorlázni, szörfözni, horgászni, sportolni, és csak úgy otthon lenni.

Ezen tervek szabályozás tervmódosításai folyamatban vannak.

Ismerje meg jobban az eladó apartmanokat  magába foglaló épületet